Blog

Kit válasszunk az esküvői filmünk elkészítésére?

Az olcsót és jót vagy a drágát és jót?

Nagyon sokan úgy reklámozzák magukat, hogy olcsón és jó minőséget biztosítanak a megrendelőknek ( bár ez is relatív – mihez képest?). Meg mondom őszintén, nem hiszek abban, hogy valami olcsó és jó lehet egyszerre ( bár nagyon ritkán előfordulhat).

Ha valaki megvásárol egy 1-2 milliós kamerát vagy egy közel egymilliós fényképezőgépet, nem beszélve a stúdió berendezéséről, vágógépekről, a 14-16 órás munkáról az esküvő napján, plusz a minimum egy hetes utómunkát figyelembe véve, nem hiszem,  hogy pár tízezer forintért el lehet várni igényes munkát. Véleményem szerint az olcsóság valaminek a rovására fog menni. Az egyik lehetőség, hogy nem készülnek el azok a felvételek, amitől látványos és nagyon szép lesz egy film (Highlights, esküvői klip, összefoglaló klip, slideshow stb).

A másik lehetőség, hogy olcsó technikai eszközöket fognak használni, mivel ebbe a költségvetésbe nem fér bele minőségi eszközök használata, mert azokat is három – négyévente cserélni kell (elhasználódnak, elavulttá válnak stb.) Nem beszélve az egyéb eszközökről például a speciális kameramozgató rendszerekről, amitől varázslatossá válik egy film. Ha egy erősen nyomott áron dolgozik valaki, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ezekkel az eszközökkel rendelkezzen. Összegzésként a tapasztalataim alapján ha valóban szép emléket szeretnénk magunknak, válasszuk inkább a drága és jót! 

Zárás képen csak egy gondolatot szeretnék megosztani önökkel:

Az esküvőtök biztosan gyönyörű lesz! Legyen az a filmen  is!

Ajánlatkérés

Foglaltsági naptár